Oppvarming og Hvorfor.

Det finnes mange måter å varme opp på. I denne videoen (se nederst) viser vi hvordan man kan gjøre en litt annerledes og gøy oppvarming

En oppvarming handler om å forberede kroppen til en gitt atletisk bevegelse eller en gitt treningsøkt ved å bevege kroppen hensiktsmessig i forhold til de bevegelsene og musklene som vil bli brukt i den kommende økten. 

På denne måten vil kroppen din være forberedt på de utfordringer økten vil gi deg. 

Oppvarming bidrar til å redusere risikoen for skader, smerter og plager som kan oppstå under økten.

Den fysiologiske årsaken til å varme opp, er å hjelpe sirkulasjonssystemet til å pumpe oksygenrikt blod til arbeidende muskler. Ideen er å øke blodsirkulasjonen i hele kroppen på en gradvis måte. En skikkelig oppvarming forbereder kroppen til å jobbe mer effektivt under hovedøkten. I motsetning til varme muskler, vil ikke kalde muskler absorbere støt og slag like godt, og dermed være mer utsatt for skade.

Oppvarming hjelper deg med å forberede kroppen både mentalt og fysisk for trening og redusere sjansen for skader. Under oppvarmingen kan enhver skade eller sykdom ofte bli gjenkjent, og ytterligere skade kan forhindres. Andre fordeler med en skikkelig oppvarming er:

  • Økt blodgjennomstrømning i muskelvev, noe som gjør musklene mer smidige.
  • Økt levering av oksygen og næringsstoffer til musklene. Dette hindrer deg i å bli utslitt for tidlig.
  • Forbereder musklene til å strekkes.
  • Forbereder hjertet ditt for en aktivitetsøkning, og forhindrer en rask økning i blodtrykket.
  • Forbereder deg mentalt for den kommende øvelsen eller økten.
  • Stimulerer ditt nervesystem til å bli klart for trening
  • Øker din koordinasjon og reaksjonstid.

I videoen under viser vi en alternativ oppvarming. Denne type oppvarming kan benyttes etter en litt roligere oppvarming for å få en høyere pulsøkning og trigge nervesystemet litt mer. Samtidig er det gøy, lek og morro ;)
Alle har en catslide som er stappet litt ned på baksiden av buksen/ shortsen. Målet er å nappe ut catsliden. Blir din Catslide nappet ut, må du ta 10 push-ups. Slik fortsetter det i flere minutter.