Trening av Kropp og Hode



Sammen med mental trener og gründer av Raw Performance, Cecilie Ystenes, har vi utarbeidet 2 utfordrende sirkeløkter du kan teste. Underveis må du jobbe godt med både kropp og hode.

Fysisk og mental trening har sterke synergier i toppidretten, og det gjelder selvfølgelig også annen generell styrke og kondisjonstrening. Dette har vi forsøkt å framstille gjennom 2 ulike sirkeløkter.

Denne gang tar vi for oss Sirkel 1. Denne sirkelen er rettet inn mot rå styrke, teknikk og balanse. Her kreves det mentale ferdigheter som tilstedeværelse, konsentrasjon og visualisering.

Øvelsene i klippene under krever en indre smal konsentrasjon. Det betyr at fokuset vil være mye rettet på tanker og følelser.

Mental trening knyttet til denne formen for konsentrasjon handler om å kunne visualisere øvelsen godt i forkant, puste riktig og kontrollere eventuelle spenninger og ikke minst ha en god evne til å utelukke distraksjoner.

I en slik type sirkel er ikke intensiteten det viktigste, men kvaliteten i hver repetisjon. Alle repetisjonene i øvelsen skal utføres før man går videre til neste. Sett deg for eksempel ett mål om at du skal ha 3 runder med 10 reps på hver øvelse. Øvelsen skal være så tøff at man akkurat klarer det eller må ta en liten pause for å fullføre.

Denne type øvelser, satt sammen i sirkelform, krever mer konsentrasjon mot teknikk. Øvelsene er tyngre og mer utfordrende. Her er det viktig å kjenne at man har kontroll og får tak i de riktige musklene. Intensiteten er moderat. Konsentrasjonen rettes inn mot mobilisering av kraft og riktig teknikk.


Sirkeltrening med fokus på styrke, teknikk, balanse og konsentrasjon:
1.Markløft på ett bein

Sete, bakside lår, nedre og øvre del rygg

2. Muscle Ups

Blir ofte kalt den ultimate overkroppsøvelse. Trener hovedsakelig den øvre og brede ryggmuskulatur, bryst, triceps, Biceps og kjernemuskulatur.

3. Supermann med Catslide og Strikk
Kjernemuskulatur og skuldre

4. Pistol Squat med Hopp

Sete, bakside og forside lår, legger og kjernemuskulatur.

5. Push-Ups i Ropes med en arm (assistert) 

Bryst, triceps og kjernemuskulatur

Se Artikkel på Sprek Hegnar her: http://www.hegnar.no/sprek/article710994.ece
Raw - Mental Performance: http://www.raw-performance.no/
Mykjemeir Personlig Trening: http://www.mykjemeir.no/